Kdaj:
Cena:
Predavateljica:
trenutno ni razpisanega termina
178 € + DDV
Anja Pristavec
Kdaj: trenutno ni razpisanega termina
Cena: 178 € + DDV
Predavateljica: Anja Pristavec
Uravnotežena prehrana je nujna za zdravje v vseh življenjskih obdobjih in je lahko preventiva pred sodobnimi boleznimi.
Pri prehranskih omejitvah le posamezniku prilagojena prehrana lahko pokrije dnevne potrebe po energiji in mikro hranilih.
Ker velik del dneva preživimo izven doma je ključno, da je ponudba obrokov v javnih in drugih ustanovah kvalitetna.
Pogosto je težavna že izbira kvalitetnih sestavin, postopek priprave in razmerje živil v obrokih.
Vse to in še veliko več boste izvedeli na seminarju.
Zdrava prehrana je ključna za dobro počutje, dobre rezultate v šoli ter visoko storilnost pri delu.
Še posebej je potrebno pozornost nameniti takrat, ko se potrebe posameznika po hrani bistveno razlikujejo od potreb populacije, v primeru alergij, preobčutljivosti ter bolezni.
Z iznajdljivostjo lahko tudi v večjih prehranskih obratih pripravljamo kvalitetne zdrave obroke po dostopnih cenah.
- Osnove zdrave prehrane: Kako razporediti energijo glede na obroke v dnevu, kakšna naj bodo razmerja skupin živil v obrokih, da z njimi optimalno pokrijemo potrebe.
- Kratka predstavitev Smernic prehrane v vzgojno izobraževalnih ustanovah (2010), Smernic zdravega prehranjevanja delavcev na delovnem mestu (2008) s praktikumi (2008).
- S katerimi postopki lahko nadomestimo nezdrave načine priprave hrane?
- Kateri so »strupi« v prehrani in kako jih ustrezno nadomestiti.
- Katerih živil je smiselno vključiti manj in katerih več, če želimo pripravljati kvalitetne obroke?
- Alternative žitom z glutenom, jajcem, mleku, mesu, oreščkom, laktozi, mehkužcem, veliki količini soli.
- Katera živila izbirati glede na letne čase s poudarkom na sadju in zelenjavi.
- Kako pripraviti okusne in zdravju prijaznejše tradicionalne jedi ter sladice?
- Kako jedilnike prilagoditi posamezni dieti (alergija na mleko, jajca, oreščke, preobčutljivost na laktozo, celiakija, sladkorna bolezen, povišan holesterol, ledvična bolezen) in kako to izgleda na praktičnem primeru.
- organizatorjem prehrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih, zdravstvenih ustavovah, socialnih ustanovah,
- vodjem kuhinj,
- dietnim kuharjem,
- živilskim strokovnjakom oziroma
- vsem, ki jih področje zanima.
Trenutno ni razpisanega termina.
178 € + DDV in vključuje:
- predavanje,
- strokovno gradivo,
- potrdilo o udeležbi,
- prigrizke in napitke med odmorom.
Popusti
- 10% popust vam priznamo, če ste se že udeležili naših izobraževanj,
- 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.
Tedja Trojar, vodja projektov
Tel.: +386(0)590 500 30
E-pošta: tedja.trojar@monotro.si