Pokličite nas: +386 (0)590 500 30

Pišite nam: info@monotro.si

Dietna prehrana in jedilniki

Kdaj:

Cena:

Predavateljica:

trenutno ni razpisanega termina

178 € + DDV

Anja Pristavec

Kdaj: trenutno ni razpisanega termina

Cena: 178 € + DDV

Predavateljica: Anja Pristavec

Uravnotežena prehrana je nujna za zdravje v vseh življenjskih obdobjih in je lahko preventiva pred sodobnimi boleznimi.

Pri prehranskih omejitvah le posamezniku prilagojena prehrana lahko pokrije dnevne potrebe po energiji in mikro hranilih.

Ker velik del dneva preživimo izven doma je ključno, da je ponudba obrokov v javnih in drugih ustanovah kvalitetna.

Pogosto je težavna že izbira kvalitetnih sestavin, postopek priprave in razmerje živil v obrokih.

Vse to in še veliko več boste izvedeli na seminarju.

Zdrava prehrana je ključna za dobro počutje, dobre rezultate v šoli ter visoko storilnost pri delu.

Še posebej je potrebno pozornost nameniti takrat, ko se potrebe posameznika po hrani bistveno razlikujejo od potreb populacije, v primeru alergij, preobčutljivosti ter bolezni.

Z iznajdljivostjo lahko tudi v večjih prehranskih obratih pripravljamo kvalitetne zdrave obroke po dostopnih cenah.

  • Osnove zdrave prehrane: Kako razporediti energijo glede na obroke v dnevu, kakšna naj bodo razmerja skupin živil v obrokih, da z njimi optimalno pokrijemo potrebe.
  • Kratka predstavitev Smernic prehrane v vzgojno izobraževalnih ustanovah (2010), Smernic zdravega prehranjevanja delavcev na delovnem mestu (2008) s praktikumi (2008).
  • S katerimi postopki lahko nadomestimo nezdrave načine priprave hrane?
  • Kateri so »strupi« v prehrani in kako jih ustrezno nadomestiti.
  • Katerih živil je smiselno vključiti manj in katerih več, če želimo pripravljati kvalitetne obroke?
  • Alternative žitom z glutenom, jajcem, mleku, mesu, oreščkom, laktozi, mehkužcem, veliki količini soli.
  • Katera živila izbirati glede na letne čase s poudarkom na sadju in zelenjavi.
  • Kako pripraviti okusne in zdravju prijaznejše tradicionalne jedi ter sladice?
  • Kako jedilnike prilagoditi posamezni dieti (alergija na mleko, jajca, oreščke, preobčutljivost na laktozo, celiakija, sladkorna bolezen, povišan holesterol, ledvična bolezen) in kako to izgleda na praktičnem primeru.
Seminar je namenjen:
  • organizatorjem prehrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih, zdravstvenih ustavovah, socialnih ustanovah,
  • vodjem kuhinj,
  • dietnim kuharjem,
  • živilskim strokovnjakom oziroma
  • vsem, ki jih področje zanima.
Kdaj

Trenutno ni razpisanega termina.
Cena

178 € + DDV in vključuje:
  • predavanje,
  • strokovno gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • prigrizke in napitke med odmorom.

Popusti
  • 10% popust vam priznamo, če ste se že udeležili naših izobraževanj,
  • 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.

Maja Habjan, vodja projektov

Tel.: +386(0)590 500 30
Faks: +386(0)590 500 31
E-pošta: maja.habjan@monotro.si