"Skrbite za svoje telo, saj je to edini prostor, kjer morate živeti."
Jim Rohn

Ponudba izobraževanj 

Prijave, naročanje 

Vabimo 

Zavezani uslužnosti 

Kdo smo 

 

 

 

 



Anja Pristavec, mag. inž. prehrane.
Ukvarja se s sestavo individualnih jedilnikov. Osebam, ki se odločijo za hujšanje ali želijo usvojiti zdrave prehranjevalne navade, vodi individualno prilagojene programe, jih spremlja vse do izpolnitve zastavljenega cilja.

več ->

 
   

popust

Dodatne informacije:
Maja Habjan,

Vodja projektov

Tel.: +386(0)590 500 30
Fax: +386(0)590 500 31
E-pošta: maja.habjan@monotro.si

Dietna prehrana in
jedilniki



PROGRAM IZOBRAŽEVANJA

  • Osnove zdrave prehrane: Kako razporediti energijo glede na obroke v dnevu, kakšna naj bodo razmerja skupin živil v obrokih, da z njimi optimalno pokrijemo potrebe.

  • Kratka predstavitev Smernic prehrane v vzgojno izobraževalnih ustanovah (2010), Smernic zdravega prehranjevanja delavcev na delovnem mestu (2008) s praktikumi (2008).

  • S katerimi postopki lahko nadomestimo nezdrave načine priprave hrane?

  • Kateri so »strupi« v prehrani in kako jih ustrezno nadomestiti.

  • Katerih živil je smiselno vključiti manj in katerih več, če želimo pripravljati kvalitetne obroke?

  • Alternative žitom z glutenom, jajcem, mleku, mesu, oreščkom, laktozi, mehkužcem, veliki količini soli.

  • Katera živila izbirati glede na letne čase s poudarkom na sadju in zelenjavi.

  • Kako pripraviti okusne in zdravju prijaznejše tradicionalne jedi ter sladice?

  • Kako jedilnike prilagoditi posamezni dieti (alergija na mleko, jajca, oreščke, preobčutljivost na laktozo, celiakija, sladkorna bolezen, povišan holesterol, ledvična bolezen) in kako to izgleda na praktičnem primeru.




Zakaj


Uravnotežena prehrana je nujna za zdravje v vseh življenjskih obdobjih in je lahko preventiva pred sodobnimi boleznimi.

Pri prehranskih omejitvah le posamezniku prilagojena prehrana lahko pokrije dnevne potrebe po energiji in mikro hranilih.

Ker velik del dneva preživimo izven doma je ključno, da je ponudba obrokov v javnih in drugih ustanovah kvalitetna.

Pogosto je težavna že izbira kvalitetnih sestavin, postopek priprave in razmerje živil v obrokih.

Vse to in še veliko več boste izvedeli na seminarju.

Cilj


Zdrava prehrana je ključna za dobro počutje, dobre rezultate v šoli ter visoko storilnost pri delu.

Še posebej je potrebno pozornost nameniti takrat, ko se potrebe posameznika po hrani bistveno razlikujejo od potreb populacije, v primeru alergij, preobčutljivosti ter bolezni.

Z iznajdljivostjo lahko tudi v večjih prehranskih obratih pripravljamo kvalitetne zdrave obroke po dostopnih cenah.

Za koga


Seminar je namenjen:
  • organizatorjem prehrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih, zdravstvenih ustavovah, socialnih ustanovah,
  • vodjem kuhinj,
  • dietnim kuharjem,
  • živilskim strokovnjakom oziroma
  • vsem, ki jih področje zanima.

Kdaj


Torek, 22. maj 2018, od 9.00 do 13.00.

Cena


178,00 EUR + DDV in vključuje:
  • predavanje,
  • strokovno gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • prigrizke in napitke med odmorom.

Popust

  • 10% popust vam priznamo, če ste naš bivši udeleženec,

  • 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.

Kje


Strokovni seminar se bo izvajal v Ljubljani, v M hotelu, na Derčevi ulici 4.

Kako do tja?



 
popust


za vsakega naslednjega udeleženca

popust


program prilagodimo vašim željam

popust


naročite se na
e-novice.

popust

Povejte idejo in dobra Vam prinese nagrado

popust


Z veseljem se bomo pogovorili o vasih potrebah!

MONOTRO / Razvojni center strokovnih izobraževanj, Vse pravice pridržane, © Copyright 2007