"Nihče ne ve toliko slabega o nas, kakor mi sami - in nihče kljub temu ne misli tako dobro o nas, kakor mi sami."
Schontan

Ponudba izobraževanj 

Prijave, naročanje 

Vabimo 

Zavezani uslužnosti 

Kdo smo 

 

 

 

 



mag. Andrej Tomšič,
namestnik informacijske pooblaščenke.

več ->

 
   

popust

Dodatne informacije:
Maja Habjan,

Vodja projektov

Tel.: +386(0)590 500 30
Fax: +386(0)590 500 31
E-pošta: maja.habjan@monotro.si

Kaj morajo o varstvu osebnih podatkov vedeti IT-jevci in katere novosti je prinesla nova Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

z mag. Andrejem Tomšičem,
namestnikom informacijske pooblaščenke




Dobili boste odgovore na vprašanja:

  • Kaj je zbirka osebnih podatkov, kdaj je posameznik določljiv, kaj se šteje za privolitev posameznika?

  • Kdo je upravljavec in kdo pogodbeni obdelovalec in kakšne dolžnosti imata?

  • Ali so IP naslovi, MAC naslovi, hash vrednosti osebni podatki?

  • Ali je dopustno blokirati določena spletna mesta?

  • Po kakšnimi pogoji lahko opravimo dostop do poštne baze zaposlenega?

  • Ali lahko nadzorujemo uporabo interneta pri zaposlenih?

  • Kdaj in kateri logi vsebujejo osebne podatke, kdaj jih je treba brisati?

  • Katere podatke o dostopih do osebnih podatkov moramo beležiti in kako dolgo jih je treba hraniti? Kakšen mora biti nivo sledljivosti?

  • Ali sme direktor zahtevati gesla zaposlenih, vpogled v njihovo pošto ali pregled klicev in obiskanih spletnih strani?

  • Kdaj bo informatik odgovoren za nepravilnosti in kdaj njegov nadrejeni?

  • Kakšne so predpisane sankcije za kršitve?

  • Pod kakšnimi pogoji se lahko odločimo za uporabo storitev računalništva v oblaku?

Predstavljene bodo bistvene novosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov:
  • Spremembe glede temeljnih definicij, obsega in načel,

  • Spremembe glede dolžnosti upravljavcev,

  • Spremembe glede pravic posameznika,

  • Pravica do pozabe, omejitve,

  • Pravica do prenosljivosti podatkov (data portability),

  • Vgrajeno in privzeto varstvo podatkov,

  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«),

  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov in predhodno posvetovanje,

  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov,

  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje),

  • Obveščanje o varnostnih incidentih,

  • Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije,

  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni.




Zakaj


IT strokovnjaki se pri svojem delu srečujejo z osebnimi in komunikacijskimi podatki zaposlenih, z željami vodstva glede nadzora zaposlenih in uvajanja novih tehnologij, aplikacij in sistemov.

Pogosto so stisnjeni med zahteve vodstva, pravnih in kadrovskih služb ter uporabnikov.

Poznavanje določb Splošne uredbe (GDPR), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter smernic je zato za IT strokovnjake nujno, saj se lahko v nasprotnem znajdejo kot odgovorne osebe za kršitve.

Splošna uredba o varstvo osebnih podatkov (GDPR) se je začela uporabljati 25. maja 2018 in terja marsikatero prilagoditev, na katero morajo biti pripravljeni vodstveni, pravni in IT kadri.

Na seminarju boste izvedeli:
  • katere novosti so prinesla nova pravila,
  • kaj pomenijo za vaše poslovanje in
  • kako se nanje pripraviti in jih izvajati.

Cilj


Cilj seminarja je IT strokovnjakom na zgoščen in razumljiv način predstaviti:
  • pravne vidike,
  • obveznosti in dolžnosti glede varstva osebnih podatkov,
  • primere kršitev s strani informatikov in možne sankcije ter
  • kaj je prinesla nova uredba.

Za koga


Seminar je namenjen zaposlenim iz gospodarstva kot tudi iz javne uprave, in sicer:
  • informatikom,
  • sistemskim administratorjem,
  • programerjem,
  • razvijalcem aplikacij,
  • vodjem informatike,
  • varnostni inženirjem,
  • pooblaščencem za zagotavljanje skladnosti

Kdaj


Torek, 23. oktober 2018, od 12.30 do 15.45.

Cena


178,00 EUR + DDV in vključuje:
  • predavanje,
  • strokovno gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • prigrizke in napitke med odmorom.

Popust

  • 10% popust vam priznamo, če ste se že udeležili naših izobraževanj,

  • 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.

Kje


Strokovni seminar se bo izvajal v Ljubljani, v M hotelu, na Derčevi ulici 4.

Kako do tja?



 
popust


za vsakega naslednjega udeleženca

popust


program prilagodimo vašim željam

popust


naročite se na
e-novice.

popust

Povejte idejo in dobra Vam prinese nagrado

popust


Z veseljem se bomo pogovorili o vasih potrebah!

MONOTRO / Razvojni center strokovnih izobraževanj, Vse pravice pridržane, © Copyright 2007