Pokličite nas: +386 (0)590 500 30

Pišite nam: info@monotro.si

Razlogi, zakaj morate imeti radi svoje nasprotnike

Vsi imamo nasprotnike. Ljudi, ki so veseli, če nam ne uspeva najbolje v življenju. Nekaterim se zamerimo, ker smo nekaj neprimernega rekli, naredili, drugim pa brez razloga.

Ne glede na to, na kakšen način ste dobili nasprotnike, jih morate ceniti.

To je enostavna lekcija za obvladovanje jeze

Vaši nasprotniki vam bodo najbolje pomagali razumeti vaš občutek za obvladovanje jeze. Glede na to, da so vaši nasprotniki in vam ne želijo dobro, zato bi v vas lahko izzvali jezo vendar, ker jih cenite, se na njih ne morete jeziti. Tako se boste naučili obvladovati jezo.

Predstavljajo vam priložnost za zdravo konkurenco

Morda se tega ne zavedate, a nasprotniki v vas lahko izzovejo tekmovalnost.

Bodite pozorni, da vas tekmovalnost ne prevzame preveč in postanete slabša različica sebe. Zdrava konkurenca pa je povsem dobrodošla.

Njihovi negativni komentarji vam lahko pomagajo pri preboju

Res je, da vaši nasprotniki nimajo prav veliko lepega povedati o vas. Vendar v vsem je nekaj resnice.

Zato poslušajte, kaj imajo povedati. Obstaja namreč možnost, da je kaj od povedanega resnično. Ocenite se in se soočite z dejstvom. Na tak način boste osebno zrasli. To je še en dokaz, da so vaši nasprotniki lahko tudi vaši terapevti.

Nasprotniki so lahko tudi močni zavezniki

To, da cenite vaše nasprotnike pomeni tudi, da ste z njimi v stiku. Če ste prijazni in uporabite vaše komunikacijske spretnosti, lahko na koncu postanete celo prijatelji.

Poleg tega vam to pomaga pri vašem razvoju socialnih veščin.

Omogoča vam, da postanete bolj pozitivni

Zanimivo, a včasih vam bo dejstvo, da imate nasprotnike pomagalo, da se še bolj osredotočite na številne pozitivne stvari v vašem življenju. Velikokrat zanemarimo tisto, kar je v življenju resnično pomembno, saj se preveč posvečamo negativnim, dejansko nepomembnim stvarem.

Mogoče pa je samo prišlo do nesporazuma

Pogovorite se z nasprotnikom. Mogoče boste ugotovili, da je prišlo do nesporazuma. Oziroma samo na tak način boste razumeli, zakaj ima tak odnos do vas.

S pogovorom se lahko veliko stvari reši.

Naučite se ceniti ljubezen

Nenehno opozarjanje na dejstvo, da imate nasprotnike, vam bo pomagalo dojeti, da noben odnos ni samoumeven, zato boste še toliko bolj cenili tiste, ki vas imajo radi.

Zavedati pa se morate, da bodo vedno obstajali ljudje, ki jim niste najbolj všeč in tisti, ki vas imajo radi.