Pokličite nas: +386 (0)590 500 30

Pišite nam: info@monotro.si

Naučite se odpuščati in zaživite srečno

Si kar naprej očitate za svoje napake in napačne odločitve? Pomembno je, da se naučite odpuščati. Samemu sebi. Zapomnite se, da nas dejanja ne odsevajo vedno.

Zakaj je pomembno, da se naučite odpuščati?

Odpuščanje lahko zmanjša stres, kar posledično pomeni, da se izboljša imunski sistem, zmanjšajo se duševne težave, občutite manj jeze,…

Nadzor, ki ga vršite nad sabo, je včasih lahko neizprosen.

Zapomnite si, da smo vsi samo ljudje in vsi delamo napake. Pomembno je, da se zavedate napak, jih poskušate popraviti, če jih lahko, potem jih pa odmisliti. Nič vam ne koristi, če se obremenjujete za stvari, ki so se že zgodile

Načini, kako se naučite odpuščanja

SOČUTJE

Naučite se vnesti empatijo v svoje samogovore, v besede, ki jih govorite sami sebi. To je del razvijanja ljubezni do sebe.

Pogosto smo prijazni do drugih, do sebe pa ne znamo biti. Poglejte na enako situacijo z druge strani – kot bi se dogodilo vašemu prijatelju.


OPUSTITE KRIVDO

Krivda vam daje občutek, da niste dovolj dobri. Posledično vam ne pusti živeti, kot si to zaslužite. 

Začnite se imeti radi. Zapomnite si, da ste vredni ljubezni.

Ne dovolite, da občutek krivde uniči vašo samopodobo, vaše veselje.


POMAGAJTE DRUGIM

Ko boste pomagali drugim, boste pomagali tudi sebi. Pogosto drugim nudimo nasvete, ki bi jih lahko sami uporabili.

Naučite se, da tudi sebi namenite toliko usmiljenja, ljubezni, pozornosti, sočutja, kot ga namenite drugim, ki so v težavah.


ODPRITE SE

Spregovorite o svojih težavah z drugimi. Ni potrebno, da vsi vedo, povejte samo vašim bližnjim prijateljem. Govorite o vašem počutju, vaših strahovih, težavah,… 
To, da se odprete zahteva veliko poguma.

Zaživite srečno

Zavedajte se, da samo-odpuščanje lahko v vaše življenje prinese ogromne spremembe. V osebnem razvoju boste zrasli, ni pa nujno, da bodo vsi okoli vas. Zato bodite pripravljeni na očitke, da ste se spremenili, včasih vas bodo prijatelji tudi zapustili.

Pomembno je, da se s tem ne obremenjujete, kajti končno se počutite dobro v svoji koži, imate se radi, sprejemate se takšni kot ste.

Čas je, da ste srečni