Pokličite nas: +386 (0)590 500 30

Pišite nam: info@monotro.si

Varstvo osebnih podatkov po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) za vzgojno izobraževalne zavode

Kdaj:

Cena:

Predavateljici:

trenutno ni razpisanega termina

198 € + DDV

mag. Rosana Lemut Strle, dr. Nataša Pirc Musar

Kdaj: trenutno ni razpisanega termina

Cena: 198 € + DDV

Predavateljici: mag. Rosana Lemut Strle, dr. Nataša Pirc Musar

Na seminarju boste spoznali:

  • novosti, ki jih prinašajo novi evropski predpisi s področja varstva osebnih podatkov,
  • kaj te novosti pomenijo,
  • konkretne teme, ki so vezane na varstvo osebnih podatkov v vzgojno izobraževalnih zavodih.
1. del
– mag. Rosana Lemut Strle

Novosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov:
  • spremembe glede obsega in načel obdelave osebnih podatkov,
  • zakonitost obdelave osebnih podatkov – na kašnem pravnem temelju lahko obdelujejo podatke vzgojno-izobraževalne institucije (kdaj je pravni temelj zakon, kdaj je lahko pravni temelj privolitev starša…),
  • spremembe glede pravic posameznika (pravica do pozabe – kako se bo to pravico izvajalo v šolah …),
  • kakšne so naloge pooblaščene osebe za varstvo osebnih podakov, ki jo po 25.5. morajo imeti tudi vsi vzgojno izobraževalni zavodi (ali je to lahko kdo od zaposlenih, je bolje poiskati nekoga na trgu strokovnjakov, ima lahko več šol eno pooblaščeno osebo …),
  • kaj za vzgojno izobraževalne zavode prinaša nov zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

2. del
– dr. Nataša Pirc Musar
  • Spremembe glede temeljnih definicij,
  • spremembe glede dolžnosti upravljavcev (evidence obdelav, pogodbena obdelava osebnih podatkov, kaj vse morajo vzgojno izobraževalni zavodi zapisati v politiko zasebnosti oz. informacije za starše…),
  • zavarovanje zbirk osebnih podatkov (tehnični in pravni vidiki),
  • kdaj v vzgojno izobraževalnih zavodih lahko osebne podatke obdelujete na podlagi zakona in kdaj na podlagi osebne privolitve,
  • video nadzor nad učitelji, vzgojitelji in otroki,
  • dostopne pravice do zbirk (kdo in kdaj lahko dostopa do posameznih zbirk),
  • odnos do ločenih staršev,
  • kdaj otrokove pravice prevladajo nad pravicami staršev,
  • kaj vse lahko objavljate na internetu,
  • kako in kdaj lahko omejujete uporabo mobilnih telefonov,
Seminar je namenjen vsem v vzgojno izobraževalnih zavodih, ki se srečujete z uporabo osebnih podatkov:
  • ravnateljem,
  • učiteljem,
  • vzgojiteljem,
  • strokovnim delavcem,
Kdaj

Trenutno ni razpisanega termina.
Cena

198 € + DDV in vključuje:
  • predavanje,
  • strokovno gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • prigrizke in napitke med odmorom.

Popusti
  • 10% popust vam priznamo, če ste se že udeležili naših izobraževanj,
  • 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.

Maja Habjan, vodja projektov

Tel.: +386(0)590 500 30
Faks: +386(0)590 500 31
E-pošta: maja.habjan@monotro.si