"Nihče ne ve toliko slabega o nas, kakor mi sami - in nihče kljub temu ne misli tako dobro o nas, kakor mi sami."
Schontan

Ponudba izobraževanj 

Prijave, naročanje 

Vabimo 

Zavezani uslužnosti 

Kdo smo 

 

 

 

 



mag. Andrej Tomšič,
namestnik informacijske pooblaščenke.

več ->

 
   

popust

Dodatne informacije:
Maja Habjan,

Vodja projektov

Tel.: +386(0)590 500 30
Fax: +386(0)590 500 31
E-pošta: maja.habjan@monotro.si

Kaj morajo o varstvu osebnih podatkov vedeti IT-jevci in katere novosti prinaša nova Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

z mag. Andrejem Tomšičem,
namestnikom informacijske pooblaščenke




Dobili boste odgovore na vprašanja:

  • Kaj je zbirka osebnih podatkov, kdaj je posameznik določljiv, kaj se šteje za privolitev posameznika?

  • Kdo je upravljavec in kdo pogodbeni obdelovalec in kakšne dolžnosti imata?

  • Ali so IP naslovi, MAC naslovi, hash vrednosti osebni podatki?

  • Ali je dopustno blokirati določena spletna mesta?

  • Po kakšnimi pogoji lahko opravimo dostop do poštne baze zaposlenega?

  • Ali lahko nadzorujemo uporabo interneta pri zaposlenih?

  • Kdaj in kateri logi vsebujejo osebne podatke, kdaj jih je treba brisati?

  • Katere podatke o dostopih do osebnih podatkov moramo beležiti in kako dolgo jih je treba hraniti? Kakšen mora biti nivo sledljivosti?

  • Ali sme direktor zahtevati gesla zaposlenih, vpogled v njihovo pošto ali pregled klicev in obiskanih spletnih strani?

  • Kdaj bo informatik odgovoren za nepravilnosti in kdaj njegov nadrejeni?

  • Kakšne so predpisane sankcije za kršitve?

  • Pod kakšnimi pogoji se lahko odločimo za uporabo storitev računalništva v oblaku?

Predstavljene bodo bistvene novosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov:
  • Spremembe glede temeljnih definicij, obsega in načel,

  • Spremembe glede dolžnosti upravljavcev,

  • Spremembe glede pravic posameznika,

  • Pravica do pozabe, omejitve,

  • Pravica do prenosljivosti podatkov (data portability),

  • Vgrajeno in privzeto varstvo podatkov,

  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«),

  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov in predhodno posvetovanje,

  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov,

  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje),

  • Obveščanje o varnostnih incidentih,

  • Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije,

  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni.




Zakaj


IT strokovnjaki se pri svojem delu srečujejo z osebnimi in komunikacijskimi podatki zaposlenih, z željami vodstva glede nadzora zaposlenih in uvajanja novih tehnologij, aplikacij in sistemov.

Pogosto so stisnjeni med zahteve vodstva, pravnih in kadrovskih služb ter uporabnikov.

Poznavanje določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter smernic je zato za IT strokovnjake nujno, saj se lahko v nasprotnem znajdejo kot odgovorne osebe za kršitve.

Poleg tega pa novosti prinaša nova Splošna uredba o varstvo osebnih podatkov (GDPR). Uredba se bo začela uporabljati najkasneje 25. maja 2018, terjala pa bo marsikatero prilagoditev, na katero morajo biti pravočasno pripravljeni vodstveni, pravni in IT kadri.

Na seminarju boste izvedeli:
  • katere novosti prinašajo nova pravila,
  • kaj pomenijo za vaše poslovanje in
  • kako se nanje pripraviti.

Cilj


Cilj seminarja je IT strokovnjakom na zgoščen in razumljiv način predstaviti:
  • pravne vidike,
  • obveznosti in dolžnosti glede varstva osebnih podatkov,
  • primere kršitev s strani informatikov in možne sankcije ter
  • kaj prinaša nova uredba.

Za koga


Seminar je namenjen zaposlenim iz gospodarstva kot tudi iz javne uprave, in sicer:
  • informatikom,
  • sistemskim administratorjem,
  • programerjem,
  • razvijalcem aplikacij,
  • vodjem informatike,
  • varnostni inženirjem,
  • pooblaščencem za zagotavljanje skladnosti

Kdaj


Torek, 27. februar 2018, od 8.30 do 12.30.

Cena


178,00 EUR + DDV in vključuje:
  • predavanje,
  • strokovno gradivo,
  • potrdilo o udeležbi,
  • prigrizke in napitke med odmorom.

Popust

  • 10% popust vam priznamo, če ste se že udeležili naših izobraževanj,

  • 20% popust vam priznamo, za vsakega drugega in naslednje udeležence s strani istega naročnika.

Kje


Strokovni seminar se bo izvajal v Ljubljani, v M hotelu, na Derčevi ulici 4.

Kako do tja?



 
popust


za vsakega naslednjega udeleženca

popust


program prilagodimo vašim željam

popust


naročite se na
e-novice.

popust

Povejte idejo in dobra Vam prinese nagrado

popust


Z veseljem se bomo pogovorili o vasih potrebah!

MONOTRO / Razvojni center strokovnih izobraževanj, Vse pravice pridržane, © Copyright 2007